kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Voertuig informatie van de Rijksdienst wegverkeer!

Als u een auto gaat kopen dan is het belangrijk om ook te beschikken over de voertuig informatie. Natuurlijk kijkt u naar een aantal zaken rondom het kopen van een auto. Zo zal u moeten kijken de kilometerstand, het soort brandstof van de auto, of het om een automaat of schakel auto gaat, de kleur van de auto, de technische staat van de auto en ook of u de auto mooie vindt. Ontdek alle mogelijkheden om vervolgens een goede beslissing te maken. Uiteraard is de vraagprijs van de auto ook belangrijk.

Hoe controleert u de voertuig informatie?

Om de gegevens te controleren welke u krijgt rondom de voertuig informatie is het natuurlijk belangrijk om te kijken of dit klopt. Het beste kunt u dan bij de Rijksdienst wegverkeer de kenteken gegevens opvragen. De Rijksdienst wegverkeer heeft alle informatie rondom de auto. Zo weet het onder andere wat de oorspronkelijke waarde van de auto was, wanneer de auto voor het laatste is gekeurd voor de APK, de kilometerstanden en ook verschillende technische gegevens.

Kloppen de kilometerstanden wel?

Er zijn veel verhalen geweest waarbij de garagehouder of autoverkoper de kilometerstanden heeft teruggedraaid. Natuurlijk kan dat tegenwoordig nog steeds. Het is echter wettelijk een overtreding en ook strafbaar. Sinds begin januari 2014 is het zelfs verplicht voor garagehouders om de kilometerstanden door te geven aan de Rijksdienst wegverkeer. Dit gebeurt bij een controle, reparatie, verkoop, keuring en zelfs bij een taxatie. Hierdoor ontstaat er een database van kilometerstanden en kan men snel inschatten of er gerommeld is met de tellerstanden. Er is ook de Nationale autopas waardoor u zeker weet dat het helemaal goed zit met de kilometerstanden.

Goed onderhandelen!

Om een goede prijs te betalen voor een auto is het belangrijk om te beschikken over alle juiste voertuig gegevens. Op basis hiervan kunt u dan de juiste waarde van de auto bepalen. Hierdoor is het mogelijk om een goede onderhandeling te voeren met de auto verkoper. Natuurlijk moet u naast de voertuig gegevens ook kijken naar de staat van de auto. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mis is aan de auto om dit op tafel te gooien tijdens de onderhandeling. Hierdoor zult u een nog betere prijs krijgen.