kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Voertuiggegevens, waardevol voor u!

Als u een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen dan is het slim om naar de voertuiggegevens te kijken. Zo kunt u met de hulp van de gegevens van het kenteken zien wanneer de auto is gebouwd. Ook is in te zien of er nog een APK op de auto zit welke geldig is. Tevens tonen de voertuiggegevens of de auto verzekerd is en of het voertuig niet is gestolen. Natuurlijk zijn gegevens als het merk auto en het model auto ook te achterhalen. Hetzelfde geldt voor het gewicht, de brandstof en zelfs de kleur van het voertuig. En al deze gegevens zijn af te lezen vanuit de Rijksdienst wegverkeer voertuiggegevens.

Wat als je een auto gaat kopen?

Als je een auto gaat kopen dan is het belangrijk dat de voertuiggegevens kloppen. Zo is het belangrijk dat de kenteken papieren en het chassis nummer met elkaar overeen komen. Het is belangrijk dat alles klopt en ook goed is. Mochten de gegevens van het kenteken en de chassis nummers niet met elkaar overeenkomen dan is het af te raden om de auto te kopen. Het is belangrijk om dit dus goed te controleren.

Hoe kunt u alles snel controleren?

De voertuiggegevens zijn snel en gemakkelijk te controleren met de hulp van de registers van de Rijksdienst wegverkeer. Alle gegevens worden door de Rijksdienst wegverkeer gedeeld. Het is belangrijk om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn om de voertuiggegevens op te vragen. Er zijn tegenwoordig volop websites en zelfs sms services waarbij de voertuiggegevens van uw auto of de auto die u wilt gaat kopen kunt opvragen. En dat is natuurlijk goed. Op die manier ontstaat er een transparant overzicht van de voertuiggegevens.

Het internet is uw vriend voor alle voertuiggegevens

Het is goed om te weten dat u alle informatie van voertuiggegevens kunt vinden op het internet. Het internet maakt het gemakkelijk om iedereen in Nederland toegang te geven tot de RDW gegevens. Op die manier kan iedereen de voertuiggegevens voor haar voordeel gebruiken.

Wanneer zijn de voertuiggegevens belangrijk?

Als u een auto gaat kopen of verkopen komt u in contact met de Rijksdienst wegverkeer. Vooral als u een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen is het goed om volop gebruik te maken van de gegevens van de Rijksdienst wegverkeer.