kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Kenteken gegevens voor iedereen!

Er zijn volop kenteken gegevens welke worden vastgelegd door de Rijksdienst wegverkeer. Het mooie is dat al deze gegevens voor iedereen toegankelijk zijn. Je kunt alle kenteken gegevens uit het kentekenregister van de Rijksdienst wegverkeer opvragen. Natuurlijk zijn er ook organisaties en bedrijven welke u hierbij kunnen helpen.

Hoe kunt u als particulier gegevens opvragen uit het kentekenregister?

Als particulier kunt u heel gemakkelijk gegevens opvragen uit het kentekenregister van de Rijksdienst wegverkeer. Het enige wat u nodig heeft is uw DigiD, een gebruikersnaam en ook een wachtwoord. Het is trouwens ook mogelijk om schriftelijk de kentekengegevens op te vragen. U krijg dan een overzicht van alle voertuigen welke op uw naam hebben gestaan van vandaag tot negen jaar terug. U kunt alle statussen en transacties zien van de voertuigen welke op uw naam hebben gestaan. Het is ook mogelijk om iemand anders deze gegevens op te laten vragen.

Enkele spelregels als u gegevens uit het kentekenregister van de Rijksdienst wegverkeer gaat opvragen.

Als u via de website gegevens wilt opvragen uit het kentekenregister van de Rijksdienst wegverkeer dan is het belangrijk, dat u een particulier bent en ook het tarief voldaan heeft. Als u niet de eigenaar bent dan zal de Rijksdienst wegverkeer ook de eigenaar van de auto om toestemming vragen. Dit is trouwens niet nodig als de auto bij een ongeluk betrokken is en schade aan uw auto heeft toegebracht. Ook kan het als de auto eigendom is van een rechtspersoon.

Gegevens opvragen van kentekengegevens door organisaties

Het is mogelijk voor organisaties om gegevens uit het kentekenregister op te vragen zonder toestemming nodig te hebben van de eigenaar. U kunt hierbij denken aan de politie en de belastingdienst. Natuurlijk is het belangrijk voor hun om zo de wegenbelasting te kunnen incasseren en ook om overtredingen te handhaven. Voor vertegenwoordigers uit de autobranche is het mogelijk om technische gegevens op te vragen voor het gebruik van statistieken en voertuig informatie systemen.

Hoe kunt u de kenteken gegevens in uw voordeel benutten?

Als u een auto gaat kopen dan kunt u de kenteken gegevens in uw voordeel gebruiken. U kunt dan controleren of alle voertuig gegevens kloppen. Ook is het mogelijk om de kilometerstanden te controleren. Hierdoor weet u dat de gegevens allemaal kloppen. U wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen.