kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Kenteken Check, ontdek welke informatie een kenteken allemaal te bieden heeft.

Het kenteken van een auto bevat volop informatie. Het is zelfs mogelijk om op basis van het kenteken een onderhoudsrapport te krijgen. U ziet dan wanneer het onderhoud noodzakelijk is en welke kosten dat met zich meebrengt. Het kan u helpen om een auto wel of niet aan te schaffen of te gaan kopen. Het is goed om met deze gegevens in de weer te gaan om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met de gegevens van een kenteken. Zo kun je ook een kenteken check gaan doen om te ontdekken wat de prijs is van een auto.

Hoe komt de informatie tot stand?

De bron van alle informatie is de informatie van het Rijksdienst wegverkeer. De basisgegevens zoals het bouwjaar, de laatste keer dat de auto gekeurd is, het energielabel en de oorspronkelijke aankoopwaarde van de auto worden gedeeld met anderen en dus ook met jou.

Wanneer is het interessant om een kenteken check te doen?

Een van de redenen om een kenteken check te gaand doen is als u een nieuwe auto gaat kopen. Op basis van alle informatie van een auto is het mogelijk om een betere aankoopbeslissing te gaan doen. Met een kleine investering heeft u al vaak snel een goed beeld van de kosten van de auto, het brandstofverbruik en wanneer de laatste APK (auto periodieke keuring) is geweest. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met de gegevens van alleen maar een kenteken.

Een kenteken verhult het allemaal!

Het is goed om de mogelijkheden van een goede kenteken check te ontdekken. Ook als u uw auto wilt gaan verkopen is het goed om een kentekent check te doen. Hiermee kunt u namelijk zien welke informatie de koper van de auto ziet. Als er iets niet klopt kan dit namelijk een reden zijn om niet op de auto te reageren of om de auto niet te kopen. En dat is natuurlijk niet fijn.

Kenteken check

Enkele andere zaken om op te letten bij het kopen of verkopen van uw auto

Naast de gegevens van de kenteken check zijn er natuurlijk nog tal van andere zaken en punten om op te letten. Zo is het natuurlijk belangrijk dat de auto mooi schoon is en er goed uit ziet. Ook is het belangrijk om de auto te laten keuren voor de APK. Als er immers weer een heel jaar APK op de auto zit is het interessanter voor de koper. En voor de verkoper is het natuurlijk een fijn gevoel om de auto tip top af te leveren. Daarnaast wordt het dan ook een stuk gemakkelijker om wat meer voor de auto te vragen.